Afslibning af trægulve der giver hjemmet lys og luft

Afslibning af trægulve gør en forskel på kontoret eller i hjemmet. Med et nyafslebet trægulv får dit gulv lys og luft samtidig med at det virker attraktivt på hjemmets beboere, gæster og andre. Det er en prisbillig måde at skabe dynamik og forskønne boligen.

Afslibning gør en forskel

afslibning af træ og trægulve. Se de mange muligheder for gulvafslibning og efterbehandling af træ og trægulve, herunder gulvarbejde, gulvrenovering og mange andre Har du et trægulv der bærer præg af ælde og slitage? Og som måske endda er begyndt at skifte farvenuance er det på tide med en afslibning. Misfarvning er ikke ualmindelig ved gamle trægulve og de kan kun fjernes ved en afslibning af den gamle overflade så man kommer ned til det rene træ. En afslibning udføres på en måde så trægulvet får et lysere og mere friskt udseende. Grunden til at et trægulv slibes er normalt for at fjerne overfladebehandlingen og gør træet klart til en ny påføring. Dette for at give gulvet et andet udseende og helt nyt liv. Samtidig med at det får en slidstærk overflade som vil holde i mange år frem.

Gulvintuition og sans for gulvindretning

afslibning 1Når afslibningen har fjernet overfladen vil trægulvet fremstå nyafslebet og klar til at få påført en ny overflade. Alt efter dine ønsker og behov samt vore gode råd beslutter du som kunde hvilken type gulvbehandling som du ønsker skal være på dit trægulv. Det kan være en udfordring og lidt af en jungle af finde ud af hvilken form for efterbehandling der vil være mest givtigt for din bolig og trægulv. Her må intuitionen og første indskydelse vægtes højt, idet der er så mange muligheder at vælge imellem.

Trægulvet forvandles med en afslibning

Hvilke tanker og overvejelser der går igennem hovedet på vore kunder er vi meget interesseret i, for vi kan kun gøre rådgive og vejlede dig med hensyn til fordele og ulemper. Ikke mindst at du får den fornødne visuelle instpiration som er nødvendigt for at du kan træffe den rette beslutning. Om det skal være olie, lak, lud eller voks er helt op til dig. Vi fortæller dig om fordele og ulemper ved de enkelte typer af gulvbehandling og kan efter en såkaldt gulvvurdering fortælle dig hvad der er bedst for dig og din familie. Ved en gulvvurdering tager vi højde for gulvets beskaffenhed og det naturlige slid der må være på trægulvet, herunder temperatur og luftfugtighed samt det naturlige lysindfald som kan danne farve nuancer på guvlet. Herefter kan vi med sikkerhed give dig et valg så gulvet får den optimale behandling under hensyntagen til dine ønsker og behov.

“Der tages højde for gulvrengøring, gulvpleje og gulvvedligeholdelse samt gulvets tykkelse og ovrige dimensioner, ved enhver form for gulvbehandling.”

Gulvmiddel producenter og gode partnere

Ved enhver form for gulvbehandling er det vigtig at overfladen bliver så god som overhovedet muligt. En gulvbehandling i topkvalitet kræver at den påføres på den rigtige måde og kun med kvalitetsprodukter. Her benytter vi os af disse førende producenter:

  • afslibning af træ og trægulve. Men ikke nok med det for vi afsliber også køkkenbordplader, dørtrin, trappetrin, vindueskarme og meget andetJunckers
  • TripTrap
  • Bona
  • Berger Sidle
  • Faxe

Det er din sikkerhed for kvalitet og at gulvarbejdet udføres på den bedst mulige måde. En gulvbehandling er også en god investering, for med det samme der er slidt igennem den gamle overfladebehandling så vil skaderne kun bliver værre jo mere tid der går. Derfor er en investering i afslibning og efterbehanding af trægulve givet rigtig godt ud.

Gulvinvestering der giver overskud

I salgsøjemed kan en bolig virkelig få nyt liv med en afslibning hvor de nyafslebne trægulve vil fremstå lyse og smukke samt være med til, rent visuelt, at gøre boligen større end den rent faktisk er.

Nyafslebet træ er smukt

afslibning og efterbehandling af trægulve og ander emner i træ. Gulvafslibning og behandling med olie, lak, lud, sæbe eller andet. Her på billedet ses et nyafslebet trægulv hvor oliebehandling er påbegyndtEt nyafslebet trægulv har bedst af at få en ny overflade som kan give lidt farve og glans eller blot lade det stå rustikt og naturligt uden nogen form for efterbehandling. Vi tilråder nu altid at give en overfladebehandling idet det forlænger træets levetid betydeligt afhængig af slitage og daglig brug. Under alle omstændigheder er det vigtig at få en harmoni i boligen så trægulvet kommer til at matche de øvrige elementer i hjemmet, det kan for eksempel være boligens arkitektur, farver på lofter og vægge, interiør, møbler samt kunst på væggene. Er der den rette overenstemmelse mellem elementerne i boligen vil der også være en rigtig god karma.

NOTE: Det siges at nogle former for efterbehandling er bedre til dette end andre, hvor blandt andet olie og oliebehandling giver træet en naturlig lød samt varme. Et lakeret gulv kan derimod virke koldt og plastikagtig at gå på.

Gulvhøvl går i dybden

afslibning og efterbehandling med lak, Her på billedet ses et nylakeret trægulv hvor lakken ikke er tør endnu.For at give det gamle trægulv nyt liv, benyttes der næsten udelukkende en gulvafslibning. I enkelte tilfælde kan en gulvafslibning ikke klare de udfordringer som gulvet giver, og det er nødvendigt at tage skrappere midler ibrug. Og her er en gulvafhøvling et rigtig godt alternativ. Modsat en gulvafslibning hvor der benyttes sandpapir har en gulvhøvl en række knive som nærmest skræller overfladen af trægulvet. Det gør også, at mindre niveauforskelle, ujævnheder og skævheder bliver rettet op ved hjælp af gulvhøvlen. Og derfor kan svære gulvbehandlinger som fernis, skibslak, maling, spartel, limrester og tæpperester også med lethed fjernes med den stor gulvhøvl.

Gulvafhøvling efterfølges af gulvafslibning

afslibning og efterbehandling af trægulve. her på billedet ses et  trægulv inden afslibning og behandling. Her fjenes søm, klammer , stifter og andetGulvhøvlen bearbejder sig så langt ned i træet at det sunde og kraftige træ kommer til syne og for at få den rette finish efterfølges processen af en afslibning. Her udføres den første afslibning med en grovkornet sandpapir som herefter udskifte stil finere og finere for til sidst at opnå den rette finish. Herefter kan træet påføres en ny gulvbehandling.

Trappetrin og dørtrin afslibes også

Dørtrin og trappetrin er også elementer som der med fordel kan afslibes nu når trægulvet bliver det. Det vil under alle omstændigheder give den bedste helhed og visuelle åsyn at trapper, dørtrin og gulve harmonerer med den samme afslibning og efterbehandling. Alt andet vil være fjoldet og ødelægge den gode harmoni i boligen. Er du medarbejder i et boligselskab eller en virksomhed eller har du et trægulv i din private husstand er du velkommen til at kontakte os såfremt dit gulv trænger til et friskere udseende. Så kigger vi gerne forbi og løser din gulvopgave til UG.

Gulvtjek og gulvvurdering

afslibning af træ og trægulve udføres til fornuftige priser og med kort ventetid. Se de mange muligheder her på hjemmesidenVed en gulvvurdering og et gulvtjek kan vi rådgive og vejlede dig om de mange muligheder der er bedst egnet til dit trægulv. Vi lytter naturligvis til dine ønsker så vi sammen kan træffe de rette beslutninger for dig og dit trægulv. Du er også altid velkommen til at kigge forbi vores gulvbutik hvor vi har et gulvgalleri med mange mange gulvprøver. Vi kan også tilrette et trægulv i vores gulvværksted eller udfærdigt helt nye gulvplanker i vores gulvsnedkeri. Med andre ord har vi alt under et tag i et gulvhus hvor du kan få en masse inspiration og viden omkring træ og trægulve.

Du er altid velkommen til at kigge forbi for en snak.