Maling

Malerarbejde på parket anvendes rimelig sjældent, idet træ udseendet herved vil forsvinde. Træ er et herligt naturligt materiale, som matcher enhver bolig. Træ som gulv giver hygge, velvære og varme. Dette billede vil dog forsvinde ved overmaling. Det er bestemt ikke lige meget hvordan et plankegulv eller parketgulv males, så benyt altid en kompetent gulvmand til gulvmaling.

Maling
Maling

Hvorfor maling af gulve?

Maling er en robust overflade som er fulddækkende. Herved kan træets naturlige look ikke anes, derimod får man med maling en heldækkende ensfarvet gulvbehandling. Maling er en effektiv gulvløsning til meget slidte parketgulve og plankegulve, der ikke tåler en afslibning eller gulvafhøvling.

Typer gulvmaling?

Der bruges som regel to kategorier af maling til parketgulve og plankegulve, epoxy og alkyd. Begge former for maling er overordentlig slidstærke og benyttes ikke kun på plankegulve, men også på betongulve i lagerhaller hvor der køre palleløftere.

Hvorfor gulvmaling?

I fald et  gulv er nyt eller nyslebet, vil overfladebehandling med maling være dumt. Fuldmaling benyttes på et såkaldt ‘problemgulv’ for at hemmeligholde skader, herunder silkemat, mat, halvblank, højglans, blank. Et malet parketgulv eller plankegulv er smudsafvisende, rengøringvenlig samt let at vedligholde.

Forarbejde inden malerarbejdet

Det massive gulv skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste smuds, fedt, støv eller snavs vil skabe problemer.

Hvordan plejes og rengøres et malet pankegulv eller parket?

I fald malingen viser tegn på slid, kan det males påny. Er malingen slidt igennem overfladebehandlingen til rent træ, er det muligt at pletmale uden slibning af hele overfladen. Pleje, gulvvedligeholdelse og gulvvask er let ligesom på et lakbehandlet bræddegulv. Ved gulvvask opnår du et rent pankegulv eller parket let og hurtigt, hvilket naturligvis er populært hos børnefamilier.

Er der farvemuligheder?

Gulvmaling udføres ofte i en hvid, men det er også muligt at tone malingen til en mørk tone. Et malet parketgulv eller plankegulv kan også påmales kanter og border.

Skriv eller ring gerne til os for en snak om perspektiv for dit plankegulv.

 

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.